Biztos Fidesz-győzelem térségünkben


Forrás: A Kemenesaljai Tájoló cikke alapján

Térségünkben a Fidesz-KDNP mindkét országgyűlési képviselőjelöltjének sikerült az első fordulóban mandátumot szereznie. Így a 4. számú választókerületben Kovács Ferencnek, míg a 3. számú választókerületben Básthy Tamásnak szavazott a többség bizalmat.

A megye más részeihez hasonlóan Celldömölk térségét is magas részvételi arány jellemezte az április 9-ei országgyűlési választások első fordulójában. Térségünkben a kampánycsendet ezúttal senki nem sértette meg.

A megye 3-as és a 4-es számú választókerületében is magas aránnyal szerezte meg a választópolgárok szavazati többségét a Fidesz-KDNP két közös jelöltje, Kovács Ferenc, aki már 8 éve egyéni képviselője Sárvár és Celldömölk térségének, a szavazatok 50,53 százalékát tudta ezúttal megszerezni.

Mögötte Szabó Lajos végzett, a szocialista képviselőjelölt a voksok 39,28 százalékát kapta. Az MDF-es Gróf Istvánra a szavazatok 3.85 százaléka érkezett. Több településen sikerült megszereznie a harmadik helyet Döme Lászlónak, a MIÉP-Jobbik jelöltjének is.

Vissza...