A térség fontosabb hírei, eseményei


 Trianonra emlékeztek 2006.6.15.
Az I. világháborúban győztes szövetséges és társult hatalmak, és Magyarország közötti békeszerződést 1920 június 4.-én a versailles-i Kis-Trianon kastélyban írták alá. A trianoni békediktátum megkötésének 86. évfordulójára emlékeztek június 3-án a Ság-hegyi Trianoni keresztnél, 4-én pedig a kemenesmagasi gesztenyéskertben.

A teljes cikk...


 A magyar irodalom új szentélye 2006.6.15.
Hazakerült Weöres Sándor és Károlyi Amy hagyatéka. Május végén Csöngén a valóban európai színvonalúnak mondható kiállítás megnyitóján megjelent Eszterházy Péter író, Csernus Mariann előadóművész és a Kaláka együttes.

Cikkek:
Aki a könyveiben volt igazán otthon

Fráter Zoltán: A Weöres-kiállítás elé


 Kemenesaljai Expo 2006. 2006.4.26.
2006. április 28-tól május 1-ig megnyitja kapuit a VIII. Kemenesalja Expo, ahol számtalan gyártó és kereskedő kínálja akciós termékeit. Látogasson ki Ön is!

A teljes cikk...


 Költözik a városháza - a régi épületet visszakapja a bencés rend 2006.4.26.
Új városházát épít Celldömölk város önkormányzata 640 millió forintos állami támogatásból. Ezzel lehetővé válik, hogy a celldömölki bencés szerzetesrend visszakapja rendházának egykori épületét, melyben jelenleg a város polgármesteri hivatala működik. A szerzetesrendtől 1950-ben vették el az épületet kártalanítás nélkül.

A teljes cikk...


 Mentőállomás - alapkőletétel 2006.4.26.
Új mentőállomás épül Celldömölkön, melynek alapkövét hétfőn helyezte el Kiss Péter kancelláriaminiszter. Vas megyében jelenleg 10 mentőállomás működik, 2004-ben fejeződött be az új szombathelyi állomás építése, amely 300 millió forintba került, 2005-ben pedig Őriszentpéteren adtak át mentőállomást, amely csaknem 50 millió forintos beruházást igényelt. A celldömölki mentőállomás csaknem 80 millió forintba kerül majd.


 Biztos Fidesz-győzelem térségünkben 2006.4.15.
Térségünkben a Fidesz-KDNP mindkét országgyűlési képviselőjelöltjének sikerült az első fordulóban mandátumot szereznie. Így a 4. számú választókerületben Kovács Ferencnek, míg a 3. számú választókerületben Básthy Tamásnak szavazott a többség bizalmat.

A teljes cikk...


 Orbán Viktor Celldömölkön 2006.4.15.
Megtelt Celldömölkön a katolikus templom előtti tér Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnökének érkezésére április 3.-án A többezres tömeg magyar zászlókkal és narancssárga szimbólumokkal várta a párt akkori miniszterelnök-jelöltjét.

A teljes cikk...