Orbán Viktor Celldömölkön


Forrás: A Kemenesaljai Tájoló cikke alapján

Megtelt Celldömölkön a katolikus templom előtti tér Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnökének érkezésére április 3.-án A többezres tömeg magyar zászlókkal és narancssárga szimbólumokkal várta a párt akkori miniszterelnök-jelöltjét.

A pártelnök érkezése előtt már egy órával elkezdődtek a programok a kemenesaljai főváros központjában. A celldömölkiek mellett sokan érkeztek a környező falvakból és Sárvárról is. A színpadon fellépett a Kemenesalja Néptánccsoport, a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör, az Ostffyasszonyfai Citerazenekar, valamint a Hangnem Stúdió.

Bár az időjárás nem nagyon kedvezett, ennek ellenére mind többen gyűltek a templom előtti térre. A kemenesaljai hagyományőrzők után Makkos István szólította színpadra azokat, akik az elmúlt hetekben a Fidesz kampányában részt vettek.

Kovács Ferenc országgyűlési képviselő rövid beszédében emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány négy éves tevékenységéből Celldömölk mennyit profitált. Így szólt egyebek közt a Kemenesaljai Egyesített Kórház rekonstrukciójáról, a Vulkán fürdő megépítésének kezdeteiről, melyhez a Széchenyi-terv keretében nyert a város 560 millió forintot. A képviselőjelölt beszédét ováció szakította meg, amikor megérkezett, és a színpadon mellé állt Orbán Viktor.

A pártelnök Szombathely és Kőszeg után érkezett Kemenesaljára, hogy az itt élőket is biztassa arra, hogy április 9-én menjenek el szavazni, és a polgári értékrend mellett tegyék le voksaikat. Szólt arról is, hogy hatalomra kerülésük esetén első kérdésük a volt kormányzati erők felé az lesz, hogy hová tűnt az úniós forrásokból származó, és hitelként felvett rengeteg pénz.
  Orbán Viktor celldömölki beszédében is elmondta: - A múlt átöltözve, újracsomagolva akar visszalopakodni. Jönnek, akik eladósították, és csődbe vitték az országot, akik idegen hatalmakat szolgáltak a magyarok ellenében, és akik hallani sem akartak szabad választásokról, demokráciáról.
  Szólt az elmúlt négy év gáz- és gyógyszeráremeléseiről, és a be nem váltott szocialista ígéretekről is. Hozzátette, hogy az MSZP tulajdonképpen ugyanazzal kampányol most, mint négy évvel ezelőtt, így akár azt is mondhatnák: "Megígértük, megígérjük, és meg fogjuk ígérni" - fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz celldömölki kampányzáró rendezvényeként az Edda adott -nagyon jól sikerült- ingyenes koncertet a Műszaki Szakiskola sportcsarnokában.

Vissza...