Költözik a Városháza


Forrás: www.celldomolk.hu

Pannonhalmi Főapátság, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Egyházügyi Államtitkársága és Celldömölk Város Önkormányzata többfordulós tárgyalássorozatot követően megállapodásra jutott a celldömölki bencés rendház jövőjének kérdésében. A Pannonhalmi Főapátság természetben igényelte vissza az épületet és ezzel párhuzamosan, állami kártalanítás keretében új városháza épülhet Celldömölkön. A megállapodás részleteiről és a tervekről, elképzelésekről 2006. január 24-én, Celldömölkön Kiss Péter miniszter úr, Várszegi Asztrik főapát úr, dr. Gulyás Kálmán államtitkár úr, Fehér László polgármester úr sajtótájékoztató keretében adtak tájékoztatást.

A jelenleg városházaként funkcionáló épület visszakerül az egyház tulajdonába, cserébe a város önkormányzata 650 millió forint kártérítést kap. Az új városháza a település központjában épülne fel, három helyszín jöhet szóba. Várhatóan 2006 őszén elkezdik az építkezést, az átadás időpontját 2007. december 31-re tűzték ki.

A város képviselőtestülete, 2006.február1-én döntést hozott az új hivatali épület megépítéséről. Az új városháza a városközpontban, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épülete előtti téren kerül megépítésre. A beépítés előzetes látványtervét mellékeljük e tájékoztatóhoz. A városnak a Bencés rendházat 2007. december 31-ig kell átadnia az egyház részére, a hivatal épületét pedig erre az időre kell megépíttetni.

Vissza...